Nadziewane mielone pieczone w szynce prosciutto

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nadziewane mielone pieczone w szynce prosciutto przygotujecie szybko i zyskacie smaczny obiad dla całej rodziny.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego z indyka
    bułka czerstwa
    2-3 łyżki bułki tartej
    jajko
    5 ząbków czosnku
    duża cebula
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    czerwona papryka
    kulka mozzarelli
    2 ogórki kiszone
    150 g szynki prosciutto
    olej do smażenia
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nadziewane mielone pieczone w szynce prosciutto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę,jajko,bułkę tartą,sól, pieprz i pozostałe przyprawy.
    Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać , zeszklić na maśle, przestudzić dodać do mięsa, dokładnie wyrobić.
  • 2. Ser, ogórki, paprykę pokroić w słupki.
    Z mięsa robić placki,na każdy kłaść słupek sera, ogórka i papryki, formować kotlety, każdy owinąć szynką, krótko obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, wstawić kotlety, piec około 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować