KOTLETY MIELONE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Przepyszne kotlety mielone z łopatki wieprzowej i boczku surowego. Idealne do ziemniaczków i gotowanej marchewki (klik). Cudownie smakują również na kanapce z ogórkiem kiszonym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g łopatki wieprzowej
    200 g boczku surowego
    1 jajko
    2 cebule
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka Vegeta Natur
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki czosnku
    4 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Sznycle

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso mielimy (tarcza o średnich oczkach). Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy ją na niewielkiej ilości oleju na złoto. Wystudzoną dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i dodajemy wszystkie przyprawy. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej i wyrabiamy mięso ręką. Odrywamy po kawałku z powstałej masy i formujemy okrągłe kotleciki. Każdą kulkę obtaczamy delikatnie w bułce tartej. Smażymy mielone na rozgrzanym tłuszczu (ja smażyłam na oleju ze smalcem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować