Kotlety jajeczne z brokułem

4.5 (201 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie w przygotowaniu kotlety.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 10 szt,
    brokuł 250 g,
    cebula 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    bułka tarta 1/2 szk,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety jajeczne Dodatki

Kotlety jajeczne z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek ugotować na tardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i gotować przez około 5 minut, odcedzić, ostudzić i rozdrobnić blenderem. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Do miski przełożyć jajka, brokuła, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 surowe jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować