Kotlety jajeczne

4.5 (173 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste bezmięsne danie, które z powodzeniem zastąpi klasycznego mielonego. Można je podać z dowolnym sosem-ja polecam domowy śmietanowo-chrzanowy

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 jajek
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanego koperku
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety jajeczne 1. 10 jaj ugotować na twardo i wystudzić. Ostudzić, obrać i umieścić w misce. Jajka rozdrobnić widelcem , tłuczkiem do ziemniaków lub po prostu posiekać.
  • Kotlety jajeczne 2. Do rozdrobnionych gotowanych jaj dodać jaja surowe, bułkę tartą, szczypior, koper, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  • Kotlety jajeczne 3. Z powstałej masy robić niewielkie kotlety, panierować je w bułce tartej, smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać gorące lub zimne. Ja podałam z sosem chrzanowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować