Kotlety jajeczne z marchewką i porem

4.48 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne kotlety jajeczne z warzywami. Świetnie smakują jako dodatek do gotowanych ziemniaków lub podane w pieczywie ze świeżymi warzywami i majonezem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    2 marchewki
    1 biała część pora
    2-3 łyżki bułki tartej
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej lub masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Kotlety jajeczne z marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach, pora posiekać drobno.
    Warzywa zalać wrzątkiem, odstawić do wystudzenia.
  • 2. Jajka obrać,umyć, pokroić w małą kostkę.
    Wbić jajka surowe, dodać marchewkę z porem, wsypać bułkę tartą.
    Masę doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem.
  • 3. Formować owalne kotlety.
    Kotlety jajeczne smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować