Kotlety jajeczne z marchewką i porem

  • wyświetlono: 1654 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Delikatne kotlety jajeczne z warzywami. Świetnie smakują jako dodatek do gotowanych ziemniaków lub podane w pieczywie ze świeżymi warzywami i majonezem.

martyna
  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

10 jajek ugotowanych na twardo
2 jajka surowe
2 marchewki
1 biała część pora
2-3 łyżki bułki tartej
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
olej lub masło do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety jajeczne z marchewką i porem

  • 1. Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach, pora posiekać drobno.
    Warzywa zalać wrzątkiem, odstawić do wystudzenia.
  • 2. Jajka obrać,umyć, pokroić w małą kostkę.
    Wbić jajka surowe, dodać marchewkę z porem, wsypać bułkę tartą.
    Masę doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem.
  • 3. Formować owalne kotlety.
    Kotlety jajeczne smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle na rumiano z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapormarchewkakotlety z jajekkotlety jajeczne

Komentarze

Podobne przepisy

kasz a z groszkiem i marchewka

Dodane przez: Bożena Z.

Kopułki z kaszy z marchewką, groszkiem i...

dietetyczne, zdrowe smaczne szybkie...

fasolka

Dodane przez: Kasja1986

Fasolka szparagowa z marchewką i ziarnami...

Pyszna jarzynka do obiadu. Świetnie...

Kotlety twarogowe z tuńczykiem i botwinką

Dodane przez: Martyna1991

Kotlety twarogowe z tuńczykiem i botwinką

Kolorowe kotleciki lub placuszki,...

Kotlety  Warzywne Z Kuskusem

Dodane przez: gotowanietoproste

Kotlety Warzywne Z Kuskusem

Świetna alternatywa dla mięsnych...

Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem

Jako dodatek do drugiego dania...