Kotlety jaglane z mięsem i warzywami z rosołu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety. Przygotowane z kaszy jaglanej z dodatkiem mięsa i warzyw. Polecam do drugiego dania.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ugotowanego mięsa drobiowego
    50 g ugotowanej pietruszki
    60 g ugotowanej marchewki
    1 surowe jajko
    4 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
    2 łyżki smażonej cebulki
    10 - 12 łyżek otrąb owsianych
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety jaglane z mięsem i warzywami z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy kaszę jaglaną, jajko, cebulę, otręby owsiane i przyprawy. Mieszamy masę i formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować