Kotlet schabowy z kością, ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Tradycyjny schabowy z kością w panierce, podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • schab z kością 2 plastry
    jajko kurze 1 szt.
    bułka tarta
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    tłuszcz do smażenia
    ziemniaki młode 8 szt.
    kapusta pekińska 1 szt.mała
    marchew młoda 2 szt.
    cebula 1 szt.
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    majonez 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy z kością, ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet schabowy z kością, ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. 1. Surówka z pekińskiej kapusty:

    Kapustę kroimy w paski centymetrowe, do pokrojonej kapusty ścieramy na dużych oczkach obrane, umyte marchwie. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz ziołowy i majonez. Mieszamy wszystkie składniki, zakrywamy i wstawiamy do lodówki.
  • Kotlet schabowy z kością, ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. 2. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować