Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną

5 (170 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tradycyjny schabowy w panierce, dziś proponuję schabowy z kością, ziemniakami i surówką warzywną.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 grubsze plastry schabu z kością
    1 jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
    0.5 kg. ziemniaków
    1 słoiczek sałatki warzywnej - domowej
    koper
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry naszego schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę warzywną.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować