Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty

4.5 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Schabowy, ziemniaki i surówka ze swojskiego kiszenia kapusty z żurawiną, bardzo smaczne :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • plastry schabu 2 grubsze
    jajka 2 szt.
    bułka tarta
    sól
    pieprz ziołowy
    olej rzepakowy do smażenia
    0.5 kg. ziemniaków
    cebula połowa
    oliwa
    kiszona kapusta z żurawiną
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ml5jmv 1. Wykonanie surówki:

    Kapustę lekko odciskamy z soku dodajemy pokrojoną połowę cebuli w drobną kostkę, pieprz ziołowy, troszkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy.
  • 2. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z olejem rzepakowym patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, tłuczemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i surówkę.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować