Schabowy z kością

  • wyświetlono: 2820 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kotlet schabowy z kością jest o wiele lepszy pod tego bez kości. Jest bardziej soczysty.

IMG_20200815_103145
  • 5 porcje
  • 30min

Składniki

1 kg schabu z kością

2 szk mąki kukurydzianej białej
1/2 łyżeczki kurkumy
ok. 1,5 szk wody

ok. 3 szk bułki tartej
do smaku :
sól
pieprz

olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schabowy z kością

  • 1. Schab umyć i osuszyć, pokroić między kośćmi na kotlety.
    Rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
    Mąkę kukurydzianą wymieszać z wodą i kurkumą ( ma być konsystencja gęstej śmietany ).
    Każdy kotelt obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w tempurze i ponownie opanierować w bułce tartej.

    Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju i na rozgrzany kłaść kotlety.
    Smażyć na rumiano z obu stron.
    Usmażone kotlety kłaść na kratce na kilka minut aby odpoczęły.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kotletyMój niedzielny obiadschabowyszybko i smacznie

Komentarze

Podobne przepisy

image-0bkf15x

Dodane przez: Sliczna6

Kotlet schabowy z serkiem topionym

Pyszny,soczysty kotlet z ciekawym...

obiad

Dodane przez: Aga72

Schabowy z majonezem

Witajcie serdecznie co powiecie...

schabowy z ananasem

Dodane przez: katarzynka455

Schabowy z ananasem

A do świątecznego( i nie tylko)...

przekładany schabowy

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Przekładany schabowy z pieczarkami

Zwykły schabowy zrobiony troszkę...

Schabowe z wkładką

Dodane przez: rzelkazag

Schabowy z wkładką

Kotlet schabowy z wkładką w chrupiącej...

Schabowy z sosem z podgrzybków

Dodane przez: Martyna1991

Schabowy z sosem z podgrzybków

Porządny, soczysty kotlet schabowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE