Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką warzywną

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kotlet schabowy podany z ziemniakami polanymi tłuszczem i sałatką warzywną ze słoja.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab wieprzowy 2 grubsze plastry
    jajo kurze 2 szt.
    bułka tarta
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
    0.5 kg ziemniaków
    surówka ze słoika (domowej roboty)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką warzywną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką warzywną. 1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować