Kotleciki ziemniaczano parmezanowe z farszem bazyliowo pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

.Kocham te kotleciki. Moje dziecko też! Idealne na lekki obiad do domu, na działkę, idealne gdy dzien wczesniej ugotujesz za dużo ziemniaków...

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków ugotowanych
    2 jaja
    6 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    czosnek granulowany, sól, pieprz, zioła prowansalskie
    0,10 kg bułka tarta
    olej 1 szklanka
    parmezan 3 łyżki

    Farsz:
    0,40 kg pieczarek
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    2 cebule
    2 łyżeczki pesto z bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki ziemniaczano parmezanowe z farszem bazyliowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugnieść, dodac reszte składników, doprawić do smaku. Uformować walec, kroić go na plastry, Każdy napełnic farszem pieczarkowo bazyliowym, Dobrze go zlepić, uformowac placuszki, obtoczyć w bułce tartej, usmazyć na zloty kolor. Podawać z surówkami i sosem np. serowym, chrzanowym.

Porady

Do masy ziemniaczanej możesz dodać jeszcze np. koperek, natkę bądź bardziej egzzotyczną przyprawe czyli curry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować