GOŁĄBKI Z FARSZEM ZIEMNIACZANO-PIECZARKOWYM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Danie bardzo fajne, wegetariańskie i znakomicie smakuje

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
    1 kapusta pekińska
    1 jajko
    30dag pieczarek
    sól, pieprz
    2 średnie cebulki
    1 sos borowikowy lub pieczarkowy
    2 łyżki śmietany
    1 czubata łyżka kaszy manny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy 3 gotujemy i przeciskamy przez praskę, pozostałe 3 ścieramy jak na placki ziemniaczane.Odciskamy na siteczku nadmiar wody.
    Pieczarki obieramy ścieramy na grubej tarce lub kroimy w kosteczkę cebulkę również kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki z cebulką przesmażamy na łyżce masła ( doprawiamy do smaku sól i pieprz). Składniki farszu mieszamy ze sobą w misce.Czyli ziemniaki surowe odciśnięte, ugotowane, pieczarki z cebula dodajemy jako, kaszę mannę, doprawiamy. Wodę w dużym garnku zagotować. Od kapusty odciąć końcówkę (ta od głębia) włożyć do wrzącej wody aby zmiękła. Wyciągamy po liściu z wody nakładamy łyżkę farszu. Gotowe gołąbki układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu + 2 łyżki śmietany. Zalać zimnym gołąbki i wstawić do piekarnika na około1 godziny w 180*.

Porady

Kapustę pekińską można zastąpić włoską lub normalną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować