Krokiety z wafli z farszem ziemniaczano-pieczarkowym

4.51 (160 ocen)

  • 40 min

Są mniej pracochłonne niż tradycyjne krokiety. Przepyszny farsz. Prosty i pyszny obiad!

  • 40 min

Składniki:

  • 3 duże wafle kwadratowe
    1 kg ziemniaków
    250 g pieczarek
    2 średnie cebule
    2 jaja
    majeranek
    sól, pieprz
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z wafli z farszem ziemniaczano-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu ugniatamy. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę podsmażamy na oleju. Do ziemniaków dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką i doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy. Na waflach rozkładamy równomiernie jeszcze ciepły farsz.
  • Krokiety 2. Kiedy wafel zmięknie zwijamy w roladkę, uważając by się nie rozpadł. Kroimy na 3 części.
  • 3. Panierujemy w rozkłóconych jajkach, bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wafle Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować