Kotleciki ziemniaczano parmezanowe z farszem bazyliowo pieczarkowym
Monika Jędruszczak Kępka
1/2. Kotleciki ziemniaczano parmezanowe z farszem bazyliowo pieczarkowym
Ziemniaki ugnieść, dodac reszte składników, doprawić do smaku. Uformować walec, kroić go na plastry, Każdy napełnic farszem pieczarkowo bazyliowym, Dobrze go zlepić, uformowac placuszki, obtoczyć w bułce tartej, usmazyć na zloty kolor. Podawać z surówkami i sosem np. serowym, chrzanowym.
Monika Jędruszczak Kępka
2/2. Kotleciki ziemniaczano parmezanowe z farszem bazyliowo pieczarkowym
Ziemniaki ugnieść, dodac reszte składników, doprawić do smaku. Uformować walec, kroić go na plastry, Każdy napełnic farszem pieczarkowo bazyliowym, Dobrze go zlepić, uformowac placuszki, obtoczyć w bułce tartej, usmazyć na zloty kolor. Podawać z surówkami i sosem np. serowym, chrzanowym.