Naleśniki z farszem pieczarkowym

4.45 (164 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W sam raz na obiad lub ciepłą kolację.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mleka
    1 jajko
    2 szklanki mąki
    2 łyżki oleju,
    szczypta soli.
    Farsz:
    20 dag pieczarek,
    1 cebula,
    4 łyżki oleju,
    sól, pieprz,
    2 ząbki czosnku,
    10 dag sera żółtego,
    4 łyżki śmietany,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
Wystaw ocenę:

4.45 (164 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wymieszać mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzać tłuszcz, wylać porcję ciasta i usmażyć naleśniki. Pieczarki, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i podsmażyć na oleju do miękkości. Do podsmażonych pieczarek dodać starty na tarce o dużych oczkach ser, śmietanę oraz koncentrat pomidorowy. Farsz dokładnie wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Naleśniki posmarować farszem, zwinąć i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować