Kotleciki z dzika w cebuli

4.5 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mięso z dziczyzny jest zdrowe i smaczne jeśli jest dobrze doprawione odpowiednimi przyprawami z dziczyzny do mięs. Kotlety z dzika są delikatne i ciemniejsze w środku niż tradycyjna wieprzowina.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kilka plastrów schabu z dzika
    przyprawa do dziczyzny
    sól morska
    pieprz kolorowy (najlepiej świeżo zmielony)
    2 cebule

    panierka:
    jajka
    mąka
    bułka tarta

    olej do smażenia lub smalec
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z dzika w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Każdy plaster mięsa rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami do dziczyzny, solą i pieprzem. Następnie wcieramy przyprawy w mięso.
    Kotleciki panierujemy w mące, jajku bułce tartej.
    Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. Obieramy cebule tniemy w plasterki i kładziemy obok kotletów na patelni aby cebula nabrała miękkości.
    Przekładamy kotleciki z cebulą do szkła żaroodpornego, aby były ciepłe.

Porady

Mięso z dzika kupujemy zawsze zbadane, aby mieć pewność ,ze mięso jest zdrowe. Niezbadane mięso może zawierać włośnicę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Dziczyzna Dzik Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować