PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kotleciki mielone z dzikahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/08/56ed96486feb67ce88fb1f794eb260a96aec46fe.jpeg38722576http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kotleciki-mielone-z-dzika
0,5 kg mięsa z dzika (łopatka plus okrawki z szynki i żeberek)
1 jajko
1 domowa bułka pszenna
0,5 szklanki mleka
2 łyżeczki przyprawy do wołowiny
Bułka tarta do panierowania
Olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kotleciki mielone z dzika
1.
Mięso dokładnie oczyścić z błon, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić w maszynce.
Bułkę pokruszyć w palcach, wrzucić do miski, zalać gorącym mlekiem. Gdy naciągnie zmielić w maszynce do mięsa. Wbić jajko. Wsypać przyprawę, wyrobić dokładnie jednolitą masę. Odstawić na 30 minut do lodówki.
Następnie nabierać łyżką porcje masy, formować duże płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej rzepakowy, smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Kotleciki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza z warzywami
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze