Kostka serowo jagodowa z galaretką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bardzo pyszne ciacho na dużą blaszkę to połączenie masy serowej z musem jagodowym z jagód leśnych zalane galaretką z borówką amerykańską. To taka moja warjacja jagodowa na weekend do kawki.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Duża blacha:
    Biszkopt Jasny:
    4 jajka duże
    1/3 szklanki cukru
    1/3 szklanki mąki pszennej
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Sernik na zimno:
    1 kg mielonego twarogu z wiaderka
    szklanka jagody leśnej
    4 łyżki cukru kryształu
    8 łyżeczek żelatyny

    Dodatkowo:
    3 op. galaretki czarna porzeczka
    1/2 kg borówki leśnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Galaretki

Kostka serowo jagodowa z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno utrwalić cukrem, dodawać po żółtku a następnie mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać i wstawić do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i piec ok 15-18 minut. Wyjąć i wystudzić. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku. Jagody wraz z cukrem zagotować, wystudzić.
  • ciasto 2. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, ser z wiaderka wymieszać z zimnym musem jagodowym i letnią ale płynną żelatyną. Wylać na biszkopt schłodzić ok 20 minut, na musie poukładać borówki amerykańskie.
  • ciasto 3. Całość zalać tężejącymi galaretkami, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Sery Ser biały Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kostka jagodowa

4.71 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jagodowa kostka

4.71 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jagodowa kostka

beetle Ciasto bez pieczenia w sam raz na letnie dni. 2 godz.

To może cię zainteresować