1.Herbatniki drobno pokruszyć lub rozdrobnić w malakserze.
Masło rozpuścić, wymieszać z ciastkami, tak przygotowaną masą wylepić dno formy. Wstawić do lodówki.
2.WARSTWA Z JAGODAMI:
Żelatynę wsypać do rondelka, zalać kilkoma łyżkami zimnego mleka, odstawić do napęcznienia po czym podgrzać, rozpuszczając żelatynę, nie gotować.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połączyć z ostudzoną żelatyną, zmiksować. Do masy wsypać umyte osuszone jagody, wymieszać i masę wylać na herbatnikowy spód. Wstawić do lodówki.
3.WARSTWA JAGODOWA:
Umyte jagody zmiksować.
Zmielony twaróg zmiksować z serkami waniliowymi i mlekiem skondensowanym. Dodać zmiksowane jagody, dokładnie wymieszać.
Żelatynę przygotować tak samo jak w wcześniejszym kroku, ostudzoną połączyć z masą jagodową, zmiksować po czym wylać na stężałą masę z jagodami. Wstawić do lodówki.
4.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z usztywniaczem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Rozsmarować jako ostatnią warstwę ciasta.
Na wierzch zetrzeć białą czekoladę.
Wstawić do lodówki i ponownego schłodzenia na przynajmniej 2-3 godziny.
Komentarze