Kompot ze skórek jabłkowych ze świeżą żurawiną

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Kompot ze skórek z jabłek, które wykorzystałam do szarlotki, ze świeżą ( może być mrożona) żurawiną z dodatkiem korzennych przypraw. Bardzo smaczny.

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • skórki z 4-5 jabłek
    1 szklanka świeżej lub mrożonej żurawiny
    1 laska cynamonu
    kilka goździków
    anyż gwiazdkowy
    3 litry wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot ze skórek jabłkowych ze świeżą żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórki z jabłek, żurawinę i przyprawy umieść w naczyniu. Dodaj przyprawy i wlej wodę. Gotuj ok 10 minut. Odstaw.

Porady

Kompot ten można wykorzystać do zrobienia świątecznej galaretki. Wystarczy do 1 litra kompotu dodać 20 g żelatyny lub agar agar dla wegan.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować