Kompot z wiśni na zimę

4.85 (199 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Prosty i szybki kompot z wiśni na zimę,niezastąpiony dodatek do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 kilogramy wiśni

    7 łyżek cukru na słoik 1 l.

    woda przegotowana gorąca
Wystaw ocenę:

4.85 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Kompot

Kompot z wiśni na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie myjemy, układamy do słoików do 3,4 wysokości słoika.Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, wlewamy do każdego słoika, tak aby w każdym było po 7 łyżek cukru.Uzupełniamy każdy słoik gorącą wodo do 3,4 wysokości słoika, zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min.Słoiki układamy do góry dnem, po wystygnięciu przenosimy w chłodne miejsce.

Porady

Wiśnie można wydrylować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować