Kompot jagodowo truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny kompocik z letnich sezonowych owoców, pachnących leśnych jagód oraz soczystych truskawek. Owoce można użyć świeże lub mrożone.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki jagód leśnych
    duża garść truskawek
    cukier do smaku
    woda ok 3 litry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot jagodowo truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kompot 1. Do garnka wlać wodę ok 3 litry i zagotować, wsypać owoce świeże lub mrożone i gotować ok 5 minut. Do smaku można posłodzić cukrem lub miodem i pogotować chwilkę aby cukier się rozpuścił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować