Kompot rabarbarowo truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wiosenna moc witamin. Kompot z rabarbaru jest wyśmienity nie tylko na upały, ale także na poprawę nastroju, a w towarzystwie truskawek smakuje naprawdę wybornie.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 duże laski rabarbaru
    - 2 szklanki truskawek
    - 3-4 łyżki cukru
    - 2-3 litry wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot rabarbarowo truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obieram ze skórki, kroję w grubsze plasterki, truskawki przekrawam na połówki. Przekładam do garnka zalewam wodą, dodaje cukier. Całość gotuje ok. 5 minut na wolnym ogniu.
    Podaję po schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować