Kompot truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, zdrowy kompot truskawkowy przygotowany z mrożonych truskawek. Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 litra wody
    8 łyżek cukru
    0,5 kg mrożonych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kompot

Kompot truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone truskawki wyjmujemy z zamrażarki. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Do gorącej wody wsypujemy cukier, do wrzącego syropu wkładamy mrożone truskawki, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut.
    Garnek zdejmujemy z ognia i chłodzimy kompot.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować