Kompot truskawkowy

4.47 (201 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, zdrowy kompot truskawkowy. Idealny na upał, doskonale gasi pragnienie. Możemy podać do obiadu. Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 litra wody
    8 łyżek cukru
    0,5 kg mrożonych truskawek
Wystaw ocenę:

4.47 (201 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kompot truskawkowy 1. Zamrożone truskawki wyjmujemy z zamrażarki. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Do gorącej wody dosypujemy cukier i do wrzącego syropu wkładamy mrożone truskawki, zagotowujemy i zmniejszamy ogień, gotujemy około 10 minut. Truskawki powinny być miękkie​ ale nie rozgotowane.

    Garnek zdejmujemy z ognia i chłodzimy kompot.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować