Kokardki makaronowe ze szpiankiem i filetem z serem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczny i szybki obiad-makaron kokardki ze szpinakiem i filetem kurczaka z serem -polecam:)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 150 g makaronu typu kokardki
    1 pojedyncza wieksza piers kurczaka
    około 100 g rozdrobnionego szpinaku
    2 zabki czosnku posiekane drobno
    większa szczypta curry
    pieprz czarny mielony
    sól ziołowa
    około 80 g gestej smietany
    1\2 kostki serka topionego
    parmezan do posypania dania
    oliwa do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Kokardki makaronowe ze szpiankiem i filetem z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron kokardki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzic.

    Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone wcześniej w drobną kostkę piersi z kurczaka z curry, pieprzem i sola.
    Na drugiej patelni podsmażyć rozmrozony szpinak z serkiem topionym,posiekanym czosnkiem, przyprawic do smaku.
    Do szpinaku dodac podsmazone mięso ,makaron, śmietanę i znowu wymieszać aż do połączenia wszystkich składników.
    Całośc chwilę dusic .
    Podawac gorace.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować