smaczny i szybki obiad-makaron kokardki ze szpinakiem i filetem kurczaka z serem -polecam:)
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
około 150 g makaronu typu kokardki
1 pojedyncza wieksza piers kurczaka
około 100 g rozdrobnionego szpinaku
2 zabki czosnku posiekane drobno
większa szczypta curry
pieprz czarny mielony
sól ziołowa
około 80 g gestej smietany
1\2 kostki serka topionego
parmezan do posypania dania
oliwa do smazenia
Kokardki makaronowe ze szpiankiem i filetem z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron kokardki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzic.
Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone wcześniej w drobną kostkę piersi z kurczaka z curry, pieprzem i sola.
Na drugiej patelni podsmażyć rozmrozony szpinak z serkiem topionym,posiekanym czosnkiem, przyprawic do smaku.
Do szpinaku dodac podsmazone mięso ,makaron, śmietanę i znowu wymieszać aż do połączenia wszystkich składników.
Całośc chwilę dusic .
Podawac gorace.
Smacznego
Komentarze