Kokardki z kurczakiem i szpinakiem

4.49 (158 ocen)

Obiad dla wielbicieli makaronu, dodatek szpinaku i kurczaka sprawia, że danie jest smaczne.

Składniki:

  • ½ kg piersi z kurczaka
    ½ kg szpinaku
    3 łyżeczki przyprawy do kurczaka Prymat
    ½ cebuli
    1 serek topiony (100g)
    2 łyżki margaryny
    2-3 łyżki śmietanki 12%
    250g makaronu kokardki
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Kokardki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron ugotować.
  • kurczak 2. Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka i przysmażyć na margarynie wraz z cebulą pokrojoną w drobną kostkę.
  • dodać szpinak i serek topiony 3. Dodać szpinak i dusić kilka minut. Dodać serek topiony, a na końcu słodką śmietankę, przysmażyć do smaku.
  • dodać makaron 4. Dodać ugotowany makaron, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować