Gulasz z kociołka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny wyrazisty w smaku gulasz z dodatkiem czerwonej papryki i pieczarek. Idealny dodatek do klusek śląskich, ziemniaków, kaszy, placków ziemniaczanych. Zawsze robię z większej porcji i obiad mam na dwa dni i w innej wersji :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg łopatki
    8 pieczarek
    papryka czerwona
    cebula
    ząbek czosnku
    liście laurowe
    ziele angielskie
    kostka mięsna
    przyprawa do wieprzowiny

    łyżka mąki
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz z kociołka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę przekładamy do kociołka, oprószamy w przyprawie i chwilę podsmażamy aż mięso puści soki. Następnie mięso podlewamy litrą zimnej wody i dodajemy kostkę mięsną, posiekaną cebulkę, czosnek, paprykę oraz pieczarki, 3 listki laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Mąkę wymieszać z wodą i zagęścić sos. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować