Kluseczki na kefirze z boczkiem i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane kluseczki są mięciutkie i bardzo smaczne, doskonałe na obiad i nie tylko.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kluski:
    200 g. kefiru 1,5%
    2 jajka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 szczypty soli
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek
    6 plasterków parzonego wędzonego boczku
    6 łyżek smażonej cebulki
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ulubione warzywa[u mnie pomidorki, kiszony ogórek]
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Przystawki

Kluseczki na kefirze z boczkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki klusek miksuję mikserem. Ciasto nabieram łyżką i kładę na wrzątek, gotuję 2-3 minuty. Kluseczki wyjmuje łyżką cedzakową na talerz. Pokrojony boczek w paseczki smażę na suchej patelni. Boczkiem i smażoną cebulką posypuję kluseczki. Podaję z pomidorkami i kiszonym ogórkiem.
    Całość posypuję posiekaną natką pietruszki.

Porady

Gęstość ciasta zależy od jakości mąki, gdyby ciasto było zbyt rzadkie trzeba dodać łyżkę mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

3.72 (843 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Placuszki na kefirze.

3.72 (843 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Placuszki na kefirze z jabłkiem

Ania1408 Idealne na śniadanie. 30 min

To może cię zainteresować