Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką

4.5 (204 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Kapusta czerwona gotowana razem z podsmażonym boczkiem i cebulką. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag czerwonej kapusty
    1 duża cebula
    125 gram boczku parzonego
    3 łyżki oleju
    1 i 1/2 szklanki wody
    2 łyżki soku z cytryny
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
    1 łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (204 ocen)

Zobacz również:

Sok Dodatki

Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy na drobno. Wkładamy do cedzaka i przelewamy wrzątkiem, odsączamy. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Boczek kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i pokrojony boczek przez kilka minut, wkładamy do garnka z kapustą, gotujemy przez około 30 minut. Do kapusty dodajemy sok z cytryny i przyprawy, posypujemy mąką. Mieszamy i gotujemy przez kilka minut, aż płyn odparuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować