Klopsiki z indyka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę zeszklić na oleju. W misce wymieszać mięso, kasze manną, paprykę w proszku, sól, pieprz, jajko i cebulę.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i dodać do masy mięsnej. Dokładnie wymieszać.Z niewielkiej ilości mięsa uformować klopsiki.
Na dużej głębokiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Klopsiki układać na tłuszczu i obsmażyć
na dużym ogniu ze wszystkich stron.Smacznego.
Podduszone klopsiki odkryć, do sosu wsypać bazylię, wymieszać, sos można lekko posolić.
Ponownie przykryć i dusić na małym ogniu kolejne 15 min.
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i dla chętnych startym parmezanem.
Komentarze