Klopsiki z indyka z mozzarellą

4.25 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Lubiane przez dzieci klopsiki z mozzarellą. U nas w domu podaję je z frytkami.

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500 gr mielonego mięsa z indyka
    1 mozzarella
    2 łyżki kaszy mannej
    1 jajko
    1 mała cebula drobno posiekana
    1 łyżeczka papryki w proszku
    1 łyżeczka soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Klopsiki z indyka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • klopsiki 1. Cebulę zeszklić na oleju. W misce wymieszać mięso, kasze manną, paprykę w proszku, sól, pieprz, jajko i cebulę.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i dodać do masy mięsnej. Dokładnie wymieszać.Z niewielkiej ilości mięsa uformować klopsiki.
    Na dużej głębokiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Klopsiki układać na tłuszczu i obsmażyć
    na dużym ogniu ze wszystkich stron.Smacznego.

    Podduszone klopsiki odkryć, do sosu wsypać bazylię, wymieszać, sos można lekko posolić.
    Ponownie przykryć i dusić na małym ogniu kolejne 15 min.

    Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i dla chętnych startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować