Bułeczki francuskie z kurczakiem i mozzarellą

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeżeli zostanie nam gotowany filet z kurczaka z bulionu, lub filet z kurczaka z rożna, możemy przygotować takie wspaniałe, ekspresowe bułeczki. Znikają ze stołu jeszcze szybciej niż się pojawiają. Są pyszne na gorąco i na zimno.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasta francuskiego xxl (375g)
    -1 pojedynczy gotowany filet z kurczaka
    -1 mała biała cebulka
    -1 kula mozzarelli
    -1 jajko
    -8 pomidorków koktajlowych
    -8 łyżeczek ketchupu
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przekąski

Bułeczki francuskie z kurczakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy w drobną kostkę, posypujemy solą i pieprzem. Cebulkę i pomidorki kroimy w kostkę. Mozzarellę również drobno kroimy.
    2. Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Każdy od środka smarujemy ketchupem, wysypujemy kurczaka, cebulkę pomidory i mozzarellę. Zawijamy i zaklejamy brzegi.
    3. Każdą bułeczkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować