Kieszonki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na szybki obiad: pierś kurczaka z serem i papryką zawinięte w cieście francuskim. Do tego ulubione dodatki i mamy super obiad.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    2 pojedyncze piersi z kurczaka
    1/2 papryki czerwonej
    1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej lub innej
    4 plastry sera
    Sól
    pieprz
    papryka słodka
    Czosnek granulowany
    suszone pomidory
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Kieszonki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć i lekko rozwałkować. Podzielić na 8 kwadratów.
  • 2. Mięso oczyścić, pokroić na kawałki mniejsze niż kwadraty, doprawić, na każdy kawałek nałożyć ser i paprykę. Całość owinąć plastrami szynki. Położyć na 4 kwadratach ciasta francuskiego. Położyć wolne blaty, na brzegach docinać widelcem. Położyć na blaszkę z papierem do pieczenia.
  • 3. Wierzch kieszonek posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika na 35 minut 180 stopni góra-dół. W razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia.
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniakami i sosem koktajlowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować