Kieszonki z ciasta francuskiego

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Pyszne kieszonki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Smakują znakomicie na ciepło jak i na zimno:) Dodatek do czerwonego barszczyku:) Polecamy

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    0,25 kg pieczarek
    1 cebula
    0,25kg żółtego sera
    sól i pieprz, zioła prowansalskie
    ketchup
    oliwa
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kieszonki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki pokroić w półplasterki lub na mniejsze części, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem na malej ilości oliwy. Doprawić solą, pieprzem i ziołami.
  • pokroić ciasto francuskie 2. Ciasto francuskie pokroić na prostokąty ( mi wyszło 12 sztuk).
  • układamy farsz 3. Nałożyć farsz z pieczarek, posypać żółtym serem i troszkę ketchupu.
  • zgniatamy ciasto francuskie 4. Ciasto francuskie zagniatamy do środka tak aby farsz był zakryty robimy typowe kieszonki.
  • kieszonki 5. Posmarować delikatnie żółtkiem. Piec ok.20 min. w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować