Keks z czekoladą

4.49 (146 ocen)

Jedno z moich ulubionych ciast.

Składniki:

  • 4 jajka
    25 dag mąki
    20 dag masła
    1/2 szklanka cukru
    10 dag bakali: rodzynki, migdały, orzechy, suszone morele
    5 dag czekolady
    1/2 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, rodzynki umyć, orzechy posiekać, migdał obrać ze skórek (zalać gorącą wodą). Czekoladę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie bakalie oprószyć mąką. Masło utrzeć, dodać żółtka i cukier. Dodać ubite białka i bakalie, a następnie dodać proszek z łyżeczką zimnej wody. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec przez 50-55minut w temp. 180*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować