Chleb bez mąki z żurawiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Dla miłośników nasion. Pyszny!

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 100g otrąb owsianych
    100g płatków owsianych pełnoziarnistych
    100g płatków owsianych
    100g pestek słonecznika
    100g pestek dyni
    100g siemienia lnianego
    10g czarnuszki
    50g ziaren sezamu
    30g nasion chia
    30g nasion babki płesznik (zamiast tego składnika możemy dodać zmielone siemię lniane)
    60g zmielonego siemienia lnianego
    100g suszonej żurawiny
    1/2 łyżeczki soli
    2 i 1/2 szklanki wody
    5 łyżek oleju
    5 łyżek miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb bez mąki z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy sól. Do miski wlewamy wodę i olej. Miód rozpuszczamy a następnie wlewamy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy. Po ok.5 minutach przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Blaszkę odstawiamy na minimum 2h.
  • 2. Chleb pieczemy przez 25minut w 180*C. Następnie wyciągamy go z blaszki i pieczemy na kratce przez kolejne 35-40minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować