Kaczy Żer z tuńczykiem i szczypiorkiem

5 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Słodkie, kruche jabłka łagodzą nieco smak ostrej cebuli,a uprażone pestki dyni i słonecznika idealnie chrupią.Ta sałatka sprawdzi się też świetnie jako pasta na kanapki:)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    1 cebula drobno posiekana
    1 i ½ jabłka pokrojonego w kostkę
    ½ filiżanki pestek słonecznika i dyni
    1 łyżka majonezu
    1 ogórek zielony
    3 ugotowane jajka
    2 łyżki jogurtu greckiego
    sok z ½ cytryny
    torebka makaronu z zupki chińskiej
    sól/pieprz do smaku
    koperek
    czerwona cebula
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Kaczy żer z tuńczykiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy gorącą wodą.Następnie gotowy,odcedzamy i polewamy zimną wodą.
    Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni.
    Tuńczyka bardzo starannie odsączamy z zalewy. Jajka i ogórka drobno kroimy.
    Łączymy wszystkie składniki sałatki w dużej misce, w której będzie wygodnie mieszać.
    Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Na koniec dodajemy majonez z jogurtem i dodajemy do sałatki.Ja zdjęcie zrobiłam przed podaniem sosu.Dekorujemy jak na zdjęciu.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować