Sałatka makaronowa z tuńczykiem w bazylii

4.4 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka kolorowa z tuńczykiem.Polecam użyć makaronu z zupki chińskiej z dobrym składem,znajdziecie takie w dużych sklepach.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie bazyliowym
    5 jajek
    250 g chińskiego makaronu
    1 puszka kukurydzy
    garść koperku
    ogórek
    3 łyżki śmietany bez laktozy
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem w bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie.W między czasie przygotowujemy makaron wg wskazówek podanych na opakowaniu (ja rozkruszyłam lekko makaron do miski, zalałam go wrzącą wodą i odstawiłam na 5 minut pod przykryciem,następnie odcedziłam). Ogórka i przestudzone jajka kroimy w drobną kostkę.Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z zalew.Do miski wsypać makaron, jajka, ogórki i kukurydzę, dodać tuńczyka i śmietanę. Całość delikatnie przemieszać, doprawić do smaku solą,pieprzem oraz ziołami.Posypać koperkiem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować