Jogurtowy deser a`la tiramisu

4.49 (200 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tiramisu to klasyk deserów kuchni włoskiej. Przygotowywany jest na bazie mascarpone, jeśli jednak w lodówce zamiast mascarpone jest jogurt, można przygotować równie pyszny deser wzorując się na oryginale, polecam :D

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży jogurt grecki
    2-3 łyżki miodu
    100 gram ciasteczek amaretti
    1 filiżanka espresso
    Kakao (do oprószenia)
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Tiramisu Kawy

Jogurtowy deser a`la tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt grecki mieszamy z miodem.
    Ciasteczka amaretti maczamy w przestudzonej kawie espresso i układamy w 2 szklaneczkach (lub 4 kieliszkach) po 4-6 sztuk. Na nie wykładamy porcję jogurtu, a następnie następne 4-6 szt. ciasteczek, wylewamy kolejną porcję jogurtu, posypujemy ją kakao. Deser wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki, a następnie delektujemy się jego smakiem, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować