Jajka faszerowane a la tzatziki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka z farszem w stylu sosu tzatziki. Świetna propozycja na śniadanie, kolację lub imprezową przystawkę. Jajka szczególnie godne polecenia jako nowinka na wielkanocnym stole.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    4 nieduże ogórki gruntowe (łącznie 240 g)
    3 – 4 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej melisy
    1 łyżka posiekanej szałwii
    2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    szczypta chilli w proszku
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane a la tzatziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane a la tzatziki 1. Ogórki posiekać, wymieszać ze szczyptą soli i pozostawić na co najmniej 30 min. Następnie przełożyć na sito i dokładnie osączyć.
    Jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i przełożyć do miski, po czym utrzeć z jogurtem. Dodać ogórki, obrany i starty na drobnych oczkach tarki jarzynowej czosnek, zieleninę i chilli – wymieszać. Wsypać przyprawy do smaku i ponownie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić białka jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować