Jednogarnkowy warzywniak

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Warzywne danie - typowo wegetariańskie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    1 duży pomidor
    1 duża papryka zielona
    300 g fasolki szparagowej
    200 g cukinii konserwowej
    1 średnia biała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka majeranku suszonego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 szklanka mleka
    1 szklanka bulionu warzywnego
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jednogarnkowy warzywniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jednogarnkowy warzywniak 1. Cebulę i czosnke posiekać, wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem. Dodać majeranek i tymianek. Smażyć 5 min, mieszając.
  • Jednogarnkowy warzywniak 2. Całość oprószyć mąką i zasmażyć. Powoli wlać bulion i mleko, mieszając, by nie powstały grudki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na kawałki. Warzywa dołożyć do garnka. Gotować 10 - 15 min.
  • Jednogarnkowy warzywniak 3. Po tym czasie dodać pokrojone na cząstki pomidora i cukinię, paprykę pokrojoną w kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotować 5 min. Całość doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować