Jednogarnkowy kolorowy kurczak

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki obiad przygotowany w jednym naczyniu. Przygotowanie zajmuje maksymalnie 30-35 minut. Różnorodność warzyw w daniu wzbogaca smak i nadaje pięknego aromatu.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Czosnek granulowany
    Ostra czerwona papryka
    Sól
    Pieprz
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    50 g mrożonego szpinaku
    1 marchewka
    10 pieczarek
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki wody + 1 łyżka mąki ryżowej
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jednogarnkowy kolorowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i ostrą papryką. Cebulę siekamy w kosteczkę, przesmażamy na patelni. Gdy cebula zmięknie dodajemy mięso oraz mrożony szpinak. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Warzywa dokładamy do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy na wolnym ogniu, aż wszystkie produkty będą miękkie. Na końcu mięso podlewamy wodą wymieszaną z jogurtem naturalnym i mąką ryżową. Doprawiamy ponownie do smaku. Posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy z ryżem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować