Jajka i szynka które robi się bardzo szybko.Z chrzanową nutą charakterystyczną na okres świąteczny. Jajeczka są pyszne, świąteczne, wiosenne. Polecam na świątecznym stole.
Jajka z szynką z nadzieniem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo.Obieram i kroję na pół. Wyjmuję żółtka łyżeczką. Do miski przekładam żółtka, dodaję serek, chrzan, sól, pieprz i całość miksuję blenderem na puszystą masę. Nadzienie przekładam do worka foliowego i za pomocą szprycy do ciast wyciskam na jajka. Plastry szynki kroję na pół zwijam w rulon i formuję kwiatek. Do środka każdego też wyciskam farsz.Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu. Dodaję jamajka, szynkę polówki pomidorków. Z oliwek kroję paski i układam na farszu, dodaję natkę pietruszki. Układam kawałki papryki.
Komentarze