Jajka w chrzanowym majonezie

4.5 (162 ocen)

  • 40 min

Propozycja nie tylko na zbliżające się święta.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 jajek
    kubek śmietany 18% (180g)
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    1 słoiczek tartego chrzanu (180g)
    Sól, pieprz, rzodkiewka i pietruszka świeża
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka w chrzanowym majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, 6 przekroić na połówki, z pozostałych 4 wyjąć żółtka i przetrzeć przez siteczko. Dodać śmietanę, musztardę, majonez i chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Wkroić pozostałe białka.
  • 2. Połówki jajek ułożyć obok siebie żółtkami do góry. Przygotowanym ostrym majonezem polewać połówki, posypać posiekaną rzodkiewką i świeżą natką pietruszki.

Porady

Tak przygotowany majonez równie dobrze smakuje z zielonym groszkiem konserwowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować