Kolejna jajeczna inspiracja:) uświadomiłam sobie,że z wieloma farszami robiłam jajka ale z chrzanem jeszcze nie a to przecież jeden ze składników na wielkanocnym stole.
Składniki:
4 jajka
50 g szynki ( w kawałku)
3 łyżeczki chrzanu
1 łyżeczka majonezu
sól,pieprz
1 łyżka szczypiorku
Klasyczne jajka z chrzanem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Następnie wyjąć żółtka i zetrzeć je na tarce o małych oczkach.
2.Szynkę także zetrzeć na małych oczkach. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i łyżeczkę chrzanu, wymieszać. Spróbować i jeśli jest zbyt mało chrzanowe dodać kolejną i kolejną aż uzyskamy posmak chrzanu ale nie będzie on zbyt mocny.
3.Przybrać posiekanym szczypiorkiem i odłożyć na 30 minut do lodówki. Smacznego!
Komentarze