Jajka z pastą serowo-cebulową

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na niedzielne śniadanie, imprezową przystawkę, czy Wielkanocny stół. Jajka z pyszną pastą serowo-cebulową z dodatkiem szczypiorku. Kiedy dodamy do nich kolorowy ser wyglądają bardzo efektownie, przez co ładnie prezentują się na stole.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 jajka ugotowane na twardo
    -100 g ulubionego żółtego sera (użyłam goudy z czerwonym pesto)
    -1 średnia biała cebulka
    -1 mały pęczek szczypiorku
    -1 duży kiszony ogórek
    -2 czubate łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Jajka z pastą serowo-cebulową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Obrane jajka przekrawamy na połowy i układamy na półmisku. Do miski ścieramy na dużych oczkach ser, dodajemy drobno posiekany szczypior i pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy jeszcze raz. Pastę wykładamy na połówki jajek. Na wierzch układamy ogórka kiszonego pokrojonego w półplasterki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować