Jajka faszerowane z kabanosem, serem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na niedzielne śniadanie, czy na wszelkiego rodzaju imprezy i uroczystości.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 jajka ugotowane na twardo
    -50 g kabanosów
    -50 g ulubionego żółtego sera
    -2-3 łyżki majonezu
    -8 czarnych oliwek
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z kabanosem, serem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka przekrawamy na pół, żółtka wrzucamy do miseczki, a białka układamy na półmisku.
  • 2 2. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę kabanosa i ser. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy, doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Pastę umieszczamy w zagłębieniu po żółtkach. Oliwki kroimy na trzy części i układamy na wierzchu jajek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Czarne oliwki Sery Kabanosy Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować