Naleśniki z nadzieniem serowo budyniowym

4.25 (8 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te naleśniki skradły podniebienia naszych domowników, nigdy nie dodawałam budyniu do sera a szkoda bo nadzienie jest tak delikatne jak chmurka. Naleśniki podałam dodatkowo z bitą śmietaną, było pysznie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki pszennej
    szklanka wody gazowanej
    szklanka mleka
    łyżeczka cukru pudru
    2 jajka wiejskie
    olej do smażenia

    Nadzienie serowo budyniowe:
    400 ml mleka
    duży budyń waniliowy
    3 łyżki cukru kryształu
    250 g sera białego w kostce
Wystaw ocenę:

4.25 (8 ocen)

Naleśniki z nadzieniem serowo budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiej miski wsypać mąkę, dodać wodę gazowaną czystą, mleko, jajka oraz cukier. Wszystko wymieszać mikserem. Odstawić na 15 minut aby ciasto odpoczęło. Na patelnie nalać kilka kropel oleju i mocno nagrzać wlać chochelkę ciasta naleśnikowego i smażyć naleśniki po kilka sekund z dwóch stron.
  • 2. Budyń rozmieszać w szklance zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem na wrzące wlać mieszankę budyniową i ugotować gęsty budyń. Ser zmiksować blenderem na gładko aby nie było grudek, porcjami dodawać ciepły budyń, zmiksować.
  • nadzienie 3. Usmażone naleśniki smarować nadzieniem i dowolnie zwijać.

Porady

Podawać z owocami lub bitą śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować