Jajka faszerowane Pyzy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

chrupiące i kremowe jednocześnie

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 8 sztuk
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - szynka wędzona, parzona: 5 dekagramów
    - majonez: 2 łyżki
    - zielenina posiekana (mieszanka natki pietruszki i koperku): 2 łyżki
    - przyprawy do smaku: sól, pieprz: 0.5 łyżeczki
    - do smażenia: olej: 4 łyżki
    - do panierowania: bułka tarta (i 2 łyżki ziarenek sezamu): 2 łyżki
    - zielenina do przybrania (właściwie to kilka liści sałaty, kilka gałązek natki i koperku, kilka pomidorków koktajlowych, plasterki ogórka): 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane pyzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka faszerowane 1. Jajka dokładnie umyć, ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie. Przekroić wzdłuż na połowę, razem ze skorupką, najlepiej przy pomocy ostrego noża z ząbkami. Delikatnie, łyżeczką, wybrać środek starając się nie pokruszyć skorupek. Wyjęte jajka, szynkę i ogórki pokroić w kostkę, dodać zieleninę, majonez i całość zmiksować na puszystą masę. Doprawić solą i pieprzem. Powstałą pastą napełnić połówki skorupek i każdą przyłożyć napełnianą stroną do bułki tartej zmieszanej z sezamem, lekko docisnąć. Panierowane jajka kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz (panierowaną stroną) i smażyć na niedużym ogniu aż ładnie się zrumienią. Wyjmować na półmisek wyłożony liśćmi sałaty. Przybrać w/g uznania. Podawać jeszcze ciepłe, ale na zimno też smakują wybornie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować